Θα αργήσουμε να κερδίσουμε όσα χάσαμε

//Θα αργήσουμε να κερδίσουμε όσα χάσαμε

Ανάκαμψη με ορίζοντα 15ετίας προκειμένου να βελτιωθούν τα εισοδήματα του κόσμου, φθάνοντας στο επίπεδο του 2007, βλέπει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Κυριαζής.

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του νέου του βιβλίου στο Αχίλλειο, ο πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πεδίο της κρίσης και τόνισε ότι «θα αργήσει πάρα πολύ να φτάσει στους Ελληνες η πολυπόθητη βελτίωση των εισοδημάτων και των συντάξεων».

Ο ίδιος εκτιμά ότι ίσως αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια θετικά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια, αλλά η πραγματική ανάκαμψη για τον κόσμο, θα είναι ορατή σε ορίζοντα δεκαπενταετίας, τηρουμένων των δεδομένων που ισχύουν.

Ο συγγραφέας και πανεπιστημιακός σημείωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι λανθασμένη σε πάρα πολλά σημεία, γιατί οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν, καθυστερούν. Παράλληλα ο κ. Κυριαζήςτόνισε ότι «το κράτος δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και βρίσκει την εύκολη λύση να επιβαρύνει τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιωτικού τομέα».

Ο ίδιος είναι πολύ διστακτικός «γιατί θέλω να δω τις εξελίξεις» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «η οικονομική πολιτική και συγκεκριμένα η φορολογική πολιτική, είναι αυτή που δημιουργεί την πολιτική αβεβαιότητα».

Η χθεσινή εκδήλωση στο Αχίλλειο ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο «Ο τελευταίος έρωτας» του καθηγητή και προέδρου του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκου Κυριαζή, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική, ενώ προετοιμάζεται και η Γερμανική έκδοση, με τη μεταφραστική επιμέλεια του συνσυγγραφέα Γκυ Φω Ντε Λα Κρουά, πρώην πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Στο πάνελ των ομιλητών κάθισαν η Δρ Ιστορίας, συγγραφέας και προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά, ο συγγραφέας Γιώργος Λεονάρδος και ο συγγραφέας, ενώ οι ηθοποιοίΒασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

2015-02-20T15:20:53+00:00