Τιμητική διάκριση από το περιοδικό Αναγνώστης

//Τιμητική διάκριση από το περιοδικό Αναγνώστης

AnagnostisΤην Πέμπτη 5 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής, στα πλαίσια των καθιερωμένων λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού «Αναγνώστης» (διάδοχο των βραβείων  του περιοδικού «Διαβάζω») ο Πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθ. Δρ. Νίκος Κυριαζής, βραβεύτηκε με το ειδικό Τιμητικό Βραβείο για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό κα τις επιστήμες, ως τρίτος Έλληνας που λαμβάνει, μετά τον Ακαδημαϊκό συγγραφέα Θανάση Βαλτινό και τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της απονομής ο διευθυντής του «Αναγνώστη» και  του «Διαβάζω», κ. Γιάννης Μπασκώζος, το συνολικό έργο του Ν. Κυριαζή περιλαμβάνει 16 (και μέσα στον Ιούνιο 17) μυθιστορήματα (3 και στα αγγλικά συν ένα τέταρτο εντός του καλοκαιριού) μια ποιητική συλλογή (και στα αγγλικά και ιταλικά), 7 επιστημονικά βιβλία (4 και στα αγγλικά και ένα στα ισπανικά), 40 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, πολλές ανακοινώνεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και περίπου 300 κείμενα στα ελληνικά ΜΜΕ, ανάμεσα τους περίπου 70 ιστορικά κείμενα στο περιοδικό «Ιστορία».
Ως αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Κυριαζής, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν τα γνωστά δημοσιογραφικά βραβεία και τα βραβεία σε ξένες προσωπικότητες, χορηγίες διεθνών συνεδρίων, (όπως στους Δελφούς το 2010 κα στο Βόλο το 2013) χορηγίες για την έκδοση ξένων βιβλίων που βασίζονται σε κείμενα των συνεδρίων (όπως από εκδοτικό οίκο Lit Verlag για το παλαιότερο συνέδριο στο Βόλο, το 2004 και προσεχώς από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Springer για το συνέδριο του 2013), υποστήριξη του προγράμματος ξένων ομιλητών στο Οικονομικό Τμήμα, αλλά και χορηγίες για τους Παραολυμπιακούς αγώνες (Special Olympics).

O N. Kυριαζής είχε τιμηθεί το 2005 από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας με το ανώτατο παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής για τη συμμετοχή του στη δημιουργία της ΟΝΕ ως μέλος της ομάδας προετοιμασίας Delors-Moreau, αλλά και τη συνολική του προσφορά στα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

2017-10-19T07:16:10+00:00